TasteLife

FoodTravel Blog

Aripioare lipicioase la cuptor

Iată o reţetă de aripioare de pui dulci-picante, pregătite la cuptor: aromate, suculente, lipicioase… Îţi vine să te lingi pe degete!

Ingrediente:
(pentru 4 porţii)

6-8 aripioare de pui
1 linguriţă boia dulce
1/4 linguriţă fulgi chilli
1 linguriţă măghiran
2 linguri sirop de curmale
2-3 căţei usturoi
sare , piper
2 linguri sos barbeque
2 linguri sos chilli dulce

Mod de preparare: 

Spălaţi, curăţaţi bine aripioarele şi îndepărtaţi-le vârfurile. Tăiaţi-le în cele două părţi şi uscaţi-le cu un şervet, apoi aşezaţi-le într-o tavă ceramică pentru cuptor. Adăugaţi peste: sare, piper, boiaua, măghiranul, fulgii de chilli, usturoiul zdrobit, tocat mărunt şi siropul de curmale. Amestecaţi bine, acoperiţi cu folie de plastic şi daţi tava la frigider pentru minim două ore.

Înainte de a le coace, scoateţi-e din frigider şi lăsaţi-le să ajungă la temperatura camerei.

Adăugaţi puţină apă în tavă (50ml) şi coaceţi aripioarele în cuptorul încins, la 190ºC, pentru 45 minute. Apoi adăugaţi sosurile chilli şi barbeque, amestecaţi şi mai lăsaţi-le încă 20-25 minute la cuptor, pe treapta de convecţie combinată cu grill, verificându-le din când în când, să nu se ardă.

Când sunt suficient de rumenite, scoateţi tava din cuptor şi lăsaţi-le circa 10 minute să se odihnească. Asta e tot!

Idee de servire: alături de o garnitură de bulgur şi salată cu lobodă.

Next Post

Previous Post

Lasă un răspuns

© 2020 TasteLife

Theme by Anders Norén

%d blogeri au apreciat: