TasteLife

FoodTravel Blog

BRUSCHETE CU DOVLECEI

Iată o altă reţetă simplă cu dovlecei, foarte uşor de preparat, însă deosebit de gustoasă: bruschete cu dovlecei, roşii cherry şi brânză Feta. Un deliciu!

INGREDIENTE – BRUSCHETE CU DOVLECEI:
(pentru 4 porţii)

2 linguri ulei de măsline
2 dovlecei mici
4 căţei de usturoi
20 roşii cherry
1 lingură pastă de roşii
1 crenguţă oregano
1 mână de busuioc franjurat proaspăt
100 grame brânză Feta
sare de mare grunjoasă
piper negru proaspăt măcinat
8 felii pâine prăjită
ulei extravirgin de măsline pentru finisare

MOD DE PREPARARE – BRUSCHETE CU DOVLECEI:

  1. Spălăm dovleceii şi îi fâşiem foarte subţire pe lungime, cu ajutorul curăţătorului de legume. Îi punem într-un bol cu puţină sare şi îi lăsăm deoparte (pentru 30 de minute).
  2. Într-o tigaie adâncă, încingem două linguri de ulei, adăugăm usturoiul tocat fin, oregano, fâşiile de dovlecei scurse foarte bine, roşiile cherry tăiate în sferturi şi o lingură de pastă de roşii. Lăsăm la foc mic pentru 8-10 minute, după care adăugăm frunzele de busuioc tocate, 60 de grame de brânză Feta zdrobită şi asezonăm cu sare şi piper negru proaspăt măcinat. Mai lăsăm la foc încă 2-3 minute, după care luăm tigaia deoparte şi lăsăm să se domolească.
  3. Prăjim feliile de pâine, aranjăm deasupra fiecăreia 1-2 linguri de dovlecei, presărăm peste brânza Feta rămasă şi finisăm cu câţiva stropi de ulei şi frunze de busuioc ( eu am folosit busuioc franjurat, cu frunze cărnoase, foarte aromat, cu tentă de anason).

Next Post

Previous Post

Lasă un răspuns

© 2023 TasteLife

Theme by Anders Norén

%d blogeri au apreciat: