TasteLife

FoodTravel Blog

CHEC CU CIOCOLATĂ

   Mi se întâmplă adeseori să găsesc tablete sau figurine de ciocolată începute prin casă, mai ales după sărbători. Copiii primesc multe dulciuri, sunt curioşi, vor să le guste pe toate, dar se plictisesc repede şi le abandonează. Şi cum la noi nu se pierde nimic, totul se transformă, iată una din reţetele în care folosesc toată ciocolata rămasă!

Chec cu ciocolată – Ingrediente:

(pentru 2 checuri)

8 ouă proaspete medii

8 linguri zahăr

3 plicuri zahăr vanilinat

8 linguri făină albă 000

1 plic praf de copt

8-10 linguri ulei sâmburi de măsline

250-300 gr. ciocolată cu lapte

Chec cu ciocolată – Mod de preparare:

   Mai întâi pornim cuptorul şi îl încălzim la 180ºC. Cernem făina într-un bol şi o amestecăm cu praful de copt. Rupem ciocolata în bucăţele mici şi o pregătim într-un castron. Pregătim două forme medii de chec şi le tapetăm cu puţin ulei şi făină. Într-un ibric sau o crăticioară mică, punem la fiert cele 8 linguri de zahăr cu 8 linguri de apă, pentru a obţine un sirop.

   Apoi separăm ouăle (acestea trebuie să fie la temperatura camerei) şi batem albuşurile spumă într-un castron mare, cu puţină sare. Când sunt bine bătute, adăugăm zahărul vanilinat şi turnăm puţin câte puţin siropul de zahăr călduţ, amestecând continuu cu mixerul la viteză mare, până obţinem o spumă pufoasă, bine închegată. Adăugăm apoi gălbenuşurile şi mai amestecăm foarte puţin, la viteză mică de data aceasta. Încorporăm făina cu praful de copt, amestecând uşor cu lingura, prin răsturnare, iar apoi adăugăm uleiul, având grijă să să păstrăm compoziţia pufoasă, aerată.

   Turnăm 2/3 din compoziţie în cele două forme de chec, iar deasupra distribuim în mod egal bucăţelele de ciocolată. Apoi turnăm peste ele compoziţia rămasă şi dăm formele la cuptor pentru 25-30 minute, la 180ºC. (Pentru a fi siguri că s-a copt, facem testul scobitoarei: introducem o scobitoare în mijloc, iar dacă atunci când o scoatem, aceasta rămâne curată, checul e copt.)

Next Post

Previous Post

Lasă un răspuns

© 2022 TasteLife

Theme by Anders Norén

%d blogeri au apreciat: