TasteLife

FoodTravel Blog

CIUPERCI LA CUPTOR CU ROŞII ŞI USTUROI

   Azi vă propun o reţetă simplă, dar foarte gustoasă! Totul a pornit de la frunzele minunate de salvie pe care le-am zărit de dimineaţă în mini grădina mea de plante aromatice. Se pare că au supravieţuit cu brio frigului şi zăpezii, aşa că m-am gândit să le valorific. Am aruncat o privire prin frigider şi prin bucătărie (aşa procedez de obicei: improvizez cu ce am la îndemână) şi am hotărât: voi prepara ciuperci la cuptor cu roşii cherry şi usturoi. Sunt sigură că veţi îndrăgi această reţetă!

CIUPERCI LA CUPTOR – INGREDIENTE:
(pentru 4 porţii)

12 ciuperci champinion medii
500 gr. roşii cherry (în culori diferite)
1 căpăţână de usturoi (mai mică)
½ legătură salvie verde
1 linguriţă oţet balsamic
80 gr. brânză Chedar ( de la Kaufland)
2 linguri ulei de măsline sare, piper

 

CIUPERCI LA CUPTOR – MOD DE PREPARARE:

  1. Mai întâi se încălzeşte cuptorul la 200 ºC. Se spală roşiile, se taie în jumătate şi se aşează într-o tavă ceramică, cu cele două linguri de ulei, oţetul balsamic, sare, piper, frunzele de salvie tocată şi căpăţâna întreagă de usturoi în mijloc.
  2. Se spală ciupercile, se usucă bine, se condimentează cu sare şi piper şi se aşează peste roşii. Se dă tava la cuptor pentru 10 minute, la 200ºC. În acest timp se taie brânza Chedar în fâşii subţiri.
  3. Se scoate tava din cuptor, se pun feliile de brânză deasupra fiecărei ciuperci şi se dă din nou la cuptor, pentru încă 15 minute.
  4. Când sunt coapte şi uşor rumenite, se scot şi se lasă 5 minute să se odihnească, timp în care se scoate miezul din usturoiul copt şi se distribuie în tavă.
  5. Se aranjează pe farfurie două linguri de roşii coapte cu puţin sos din tavă, se pun deasupra trei ciuperci cu brânză şi se decorează cu frunze de salvie sau cepşoară verde.

Next Post

Previous Post

Lasă un răspuns

© 2022 TasteLife

Theme by Anders Norén

%d blogeri au apreciat: