TasteLife

FoodTravel Blog

HENDL FISCHEREI, LEOGANG

   E minunat când găseşti un loc unde te simţi bine, un loc care ţi se potriveşte, unde te poţi întoarce iar şi iar, fără a avea senzaţia de saturaţie. Hendl Fischerei este un astfel de loc drag mie, unde aş putea petrece ore întregi, zi după zi, iarnă sau vară, să-i simt vibraţia, să mă încarc cu energie pozitivă. Aici sunt în lumea mea, pentru că asta sunt eu: îmi place să mă bucur de feluri de mâncare bine pregătite, să încerc băuturi noi, inedite, să ascult muzică bună, să admir locuri originale, cu design modern, debordând de vibraţie pozitivă.

   Am ajuns din nou în Leogang, Austria la începutul lunii aprilie, chiar înaintea închiderii sezonului de iarnă. Asta pentru că ne-am ambiţionat să mai schiem câteva zile, să profităm de ultima zăpadă înainte de a accepta şi îmbrăţişa primăvara. Leogang este o staţiune minunată, cu pârtii largi, frumoase, întotdeauna foarte bine pregătite, din zona Salzburg. Face parte din domeniul schiabil Leogang – Saalbach Hinterglemm – Fieberbrunn (Skicircus), domeniu ce însumează 270 km de pârtii intercorelate, de o calitate exemplară. Desigur ai nevoie de câteva zile pentru a le parcurge pe toate, dar merită.
Pentru a ajunge la Hendl Fischerei cel mai simplu este să urci cu telecabina Asitzbahn direct din Leogang. Aşadar, schiam în fiecare zi până la amiază, iar ultimele două ore, înainte de ultima coborâre, le petreceam aici, la Hendl Fischerei, pentru că oricum după ora 14 zăpada nu mai era tocmai potrivită pentru schiat, datorită soarelui. Şi pentru că meritam să ne răsfăţăm puţin după atâta schiat, acesta era locul potrivit.

   Am să vă povestesc puţin despre ce bunătăţi am mai gustat de data aceasta şi ce m-a impresionat cel mai mult. Ca băuturi, am descoperit un cocktail foarte interesant, fresh, pe bază de gin (Gin Basil Smash), preparat cu gin Tanqueray, lămâie, zahăr şi busuioc şi o limonadă originală, cu grapefruit şi rozmarin. Delicioase!

   În ce priveşte mâncarea, cu siguranţă pe primul loc în topul preferinţelor personale s-a aflat, de data aceasta, platoul cu creveţi uriaşi şi scoici Saint Jacques, servite cu alge Wakame, mini-cartofi, roşii cherry şi baghetă cu verdeţuri ( Prawns & Scallops – Brettl). Bouillabaisse „Fischerei Tegernseer Art” a fost, de asemenea, o surpriză şi o încântare în acelaşi timp, situându-se aproape la egalitate cu creveţii şi scoicile. E o supă de peşte provensală care, la origine, constituia mâncarea pescarilor din Marsilia, pregătită imediat ce se întorceau de la pescuit, din peştele şi crustaceele pe care nu le vindeau la piaţă. Aici, la Hendl Fischerei, este pregătită din file de somon, creveţi,, vongole, scoici verzi, scoici Saint Jacques şi file de macrou, servită cu o baghetă crocantă, având un gust şi o personalitate cu totul speciale.
De fapt, dacă mă gândesc bine, mi-e foarte greu să decid care mi-a plăcut mai mult; cred că depinde de ce pofteşti în momentul acela. Ambele sunt pur şi simplu delicioase şi, mai important, foarte bine pregătite!
Un alt fel de mâncare pe care l-am mai încercat a fost un curry de vită (Thai Wagyu-Beef Curry), servit cu orez sălbatic, creson Sakura şi o baghetă subţire, crocantă, cu usturoi, de care am fost, de asemenea, plăcut surprinsă. Şi, bineânţeles, nu a lipsit nici de data aceasta „Gulaschsuppe mit Brot”, adică supă gulaş cu pâinică proaspătă, crocantă.

   Se pare că am uitat să menţionez o altă băutură pe gustul meu, care mi s-a părut, de asemenea, foarte interesantă: Lavendel-Cremant Spritz’, preparată din limonadă cu lavandă, Cremant (un tip de vin spumant sec realizat prin aceeaşi metodă tradiţională de obţinere a şampaniei), apă gazoasă şi salvie. Merită încercată!
Şi, desigur, o masă nu este completă fără desert, însă de data aceasta am fost, din nou, destul de cumpătată în ce priveşte dulcele mulţumindu-mă să gust doar puţin din sorbetul de mango şi prăjitura cu vişine (Kirschkuchen). Toate deserturile de aici sunt foarte bune, am prezentat Priesteregger Cremeschnitte în primul articol despre Hendl Fischerei, dar trebuie să recomand şi prăjitura cu măr, scorţişoară şi ciocolată (Schoko-Apfel-Zimt Kuchen), a cărei fotografie nu a fost prea reuşită…

   Aşadar, am petrecut din nou clipe minunate la Hendl Fischerei, alături de familia mea şi nu pot decât să fiu recunoscătoare pentru această oportunitate. Recomand cu drag această locaţie unică şi sper ca data viitoare să reuşim să ajungem aici în perioada „White Pearl Mountain Days” ( anul acesta a fost 16.03 – 01.04), un eveniment complex, o petrecere continuă, cu cele mai bune sound-uri, DJ de top, băuturi grozave şi cea mai fină mâncare.

Next Post

Previous Post

Lasă un răspuns

© 2023 TasteLife

Theme by Anders Norén

%d blogeri au apreciat: