TasteLife

FoodTravel Blog

Humus cu sfeclă roşie

Humusul este un preparat oriental făcut din năut fiert, care se potriveşte de minune cu o lipie proaspătă, sau cu ciabatta caldă. Se poate face în foarte multe feluri, însă eu am ales de data aceasta reţeta cu sfeclă roşie.

INGREDIENTE:

200 g năut fiert (1 conservă)
2 sfecle mai mici, fierte
2 căţei de usturoi
2 linguri pastă tahini
½ linguriţă boia de ardei dulce
½ linguriţă chimion pudră
3 linguri ulei sâmburi struguri
sucul de la 1 lămâie
sare

MOD DE PREPARARE:

Se amestecă toate ingredientele în blender până la omogenizare. Se adaugă puţină apă minerală, dacă este nevoie, pentru a subţia humusul. Se potriveşte de sare. Se serveşte într-un bol, cu puţin ulei şi sumac presărat deasupra.

Next Post

Previous Post

Lasă un răspuns

© 2020 TasteLife

Theme by Anders Norén

%d blogeri au apreciat: