TasteLife

FoodTravel Blog

JOBEN BISTRO

    Am ajuns la „JOBEN„, în Cluj Napoca, la recomandarea unui prieten şi am rămas plăcut impresionată de acest bistro în stil steampunk. De cum păşeşti în acest pub, intri într-o lume imaginară, în care timpul pare să se oprească, un loc magic, cu lumină ambientală în care sunt puse în valoare obiecte vechi, de mult abandonate, perfect integrate, purtându-te în timpuri fantastice.

   Meniul este, de asemenea, inovator. Fiecare fel de mâncare are un nume sugestiv şi o mică poveste, istorioară care îţi stârneşte curiozitatea, punându-te oarecum în dificultate, pentru că toate sună promiţător.

   La bar sunt preparate cu o deosebită atenţie variate băuturi şi coktailuri, din diverse categorii, cu combinaţii şi denumiri surprinzătoare. Cluj Sunset este o băutură originală, pe bază de prosecco, cu vermut dulce, puţin bitter şi sirop de trandafiri, dedicată, aşa cum spun şi ei, în special domnişoarelor. Pentru cei care preferă limonadele, aici găsesc unele chiar interesante: Bazalka Lemonade, cu fructul pasiunii şi busuioc, sau Rhubarb Lemonade, cu revent şi ghimbir.

   Sunt multe preparate care îţi atrag atenţia, depinde doar de dispoziţia ta, de ce preferi în acel moment. Oricum, ai de unde să alegi: servesc mâncăruri variate, de la aperitive, supe şi salate, la paste, rizotto cu fructe de mare (în stil thai), preparate din peşte, porc, raţă, pui, vită, burgeri şi desigur, deserturi.

    Ca aperitive, am încercat Jude, o salată de vinete servită cu felii de avocado şi pâine prăjită şi King Solomon, un tartar de somon macerat în vodkă, servit cu pâine prăjită şi unt.
Am fost însă plăcut surprinsă de Ramen, o supă de pui cu tăieţei chinezeşti, servită ca la carte, cu ou fiert, aromată şi foarte gustoasă.

   La capitolul Burgeri stau chiar foarte bine. Am încercat patru sortimente: The Honest One, Torn Apart – Pulled Pork Sandwich, The Burger’s Poem şi  Horty. Mi-a fost, sincer, greu să aleg unul favorit, însă am să pun totuşi pe locul fruntaş burger-ul Horty, cu chiflă neagră, asta pentru că noi mâncăm foarte picant în familie, iar acesta avea chilli şi ardei jalapeno din plin.

   Din „Ţara Dulciurilor”, Piatra este un desert surprinzător, un mix de texturi şi culori, o explozie de aromă: blat de citrice cu gel de zmeură, totul învelit în mousse de busuioc (sub formă de piatră), sos de ciocolată şi bombonele crocante. Un desert unic!
Drama Lama este, de asemenea, o combinaţie foarte reuşită: lava cake cu o inimă generoasă de gorgonzola. Este pur şi simplu delicioasă şi chiar merită încercată!
Cât despre Daze, acesta este un cheesecake clasic, cu blat sfărâmicios, cremă de brânză şi sos de fructe de pădure. Simplu şi gustos!

   Trebuie să recunosc, la început am fost destul de sceptică vis-a-vis de acest bistro, datorită aerului boem care nu mă incită în mod special, însă se pare că, din nou, aparenţele înşală… O altă lecţie învăţată şi asumată! Este un local foarte prietenos, cu o atmosferă specială şi o servire ireproşabilă. „Joben, jos pălăria!”

Next Post

Previous Post

Lasă un răspuns

© 2023 TasteLife

Theme by Anders Norén

%d blogeri au apreciat: