TasteLife

FoodTravel Blog

LAVA CAKE

    Lava cake sau fondant de ciocolată este un desert foarte uşor de făcut, perfect pentru atunci când ai poftă de ceva dulce sau pentru situaţiile când te trezeşti cu musafiri neanunţaţi. Asta pentru că putem pregăti compoziţia din timp şi o putem congela în forme individuale (se pot păstra şi o lună în congelator), iar atunci când avem poftă de “ceva bun”, scoatem câteva forme din congelator şi le coacem în cuptorul preâncălzit la 220 de grade, pentru 10-12 minute.

        În continuare am să vă prezint una din variantele mele de fondant de ciocolată, cu interior de caramel sărat.

Ingrediente:
(pentru 8 porţii)

200 g ciocolată (70% cacao)
200 g unt
100 g zahăr
4 linguri făină
4 ouă
8 linguriţe caramel sărat
puţin ulei pentru uns formele
1 lingură cacao

Mod de preparare:

Se ung cu puţin ulei 8 forme de brioşe din ceramică (ramekin) şi se pudrează cu puţină cacao, după care se dau la congelator.

Ciocolata, untul si zaharul se pun într-o crăticioară şi se topesc în bain-marie pentru aproximativ 10-12 minute, până când zaharul se dizolvă complet.

Se ia apoi amestecul de pe foc şi se încorporează cele 4 ouă astfel: se bate fiecare ou separat într-un vas şi apoi se toarnă în compoziţie amestecând mereu. La final se adaugă făina în ploaie şi se amestecă bine, de sus în jos, încorporând-o cu grijă.

Se scot formele de la congelator, se umplu 3/4 cu amestecul obţinut mai sus, se pune o linguriţă de cremă caramel în mijlocul fiecărei forme şi se împinge uşor înăuntru, după care se pun din nou la congelator pentru încă o oră.

Se încălzeşte cuptorul la 220ºC.  Se iau formele din congelator, se aşează pe o tavă de copt şi se dau la cuptor pentru 10-12 minute.

Se scoate cu grijă fondantul din forme, se aşează pe farfurie şi se serveşte imediat, cald, alături de o cupă din îngheţata favorită.

Next Post

Previous Post

Lasă un răspuns

© 2023 TasteLife

Theme by Anders Norén

%d blogeri au apreciat: