TasteLife

FoodTravel Blog

PASTE CU PUI ŞI GORGONZOLA

PASTE CU PUI ŞI GORGONZOLA

Pastele se numară printre felurile culinare preferate de familia mea. Pe lângă faptul că sunt foarte săţioase, sunt şi foarte versatile. Recomand această reţetă simplă, pentru un prânz cu familia sau prietenii, alături de „o poveste” şi un pahar de vin alb sec.

INGREDIENTE – Paste cu pui şi gorgonzola:
(pentru 4 pers.)

350 g paste (penne)
2 linguri ulei măsline
250 g piept pui
1 căţel usturoi (opţional)
3-5 frunze salvie (sau 1 linguriţă salvie uscată)
30 ml vin alb sec
100 g gorgonzola cremoasă
3-4 linguri smântână dulce
3-4 linguri parmezan ras
sare, piper

MOD DE PREPARARE – Paste cu pui şi gorgonzola:

Începem prin a tăia pieptul de pui în fâşii subţiri, apoi îl condimentăm cu sare şi piper şi îl rumenim în ulei, într-o tigaie încinsă, 4-5 minute (la foc mediu, amestecând frecvent).

Adăugăm usturoiul zdrobit, salvia mărunţită, vinul alb şi mai lăsăm să fiarbă 2-3 minute, după care adăugăm smântâna şi brânza gorgonzola.

La final, adăugăm două linguri de parmezan, pastele fierte (cu 2 minute mai puţin decât instrucţiunile de pe pachet), puţină apă în care au fiert pastele şi potrivim de sare şi piper.

Servim imediat, cu restul de parmezan ras deasupra.

Next Post

Previous Post

Lasă un răspuns

© 2020 TasteLife

Theme by Anders Norén

%d blogeri au apreciat: