TasteLife

FoodTravel Blog

PITA UMPLUTĂ CU CIUPERCI ŞI PRAZ SOUTÉ

   Am ajuns la această reţetă la rugămintea unei prietene de a-i propune un prânz de post, simplu şi rapid de pregătit, care să conţină ciuperci… Am trișat puțin, pentru că am adăugat brânză Cheddar ( la cererea fetiței mele), dar o putem înlocui cu brânză vegetală.

   Așadar: Pita umplută cu ciuperci și praz, servită cu dulceață de ardei iute și valeriană.

INGREDIENTE:
( pentru 4 porţii)
Pentru ciuperci la tigaie:
8 ciuperci medii (eu am folosit ciuperci brune)
½ ardei kapia roşu
1 ceapă mică
1 căţel mare de usturoi
2 linguri ulei de măsline
fulgi de chilli (opţional)
sare, piper
frunze de măghiran proaspăt
Pentru prazul souté:
1 praz mai mic
2 linguri ulei de măsline
2 linguri oţet balsamic
sare, piper
1 lingură miere
3-4 crenguţe cimbrişor verde
Pentru montat:
4 mini pita grecească ( de la Selgros)
4 linguriţe marmeladă de roşii
4 felii subţiri de brânză Cheddar ( sau brânză vegetală)
2 linguri seminţe de susan negru (prăjite puţin în tigaie)
4 linguri dulceaţă de ardei iute
4 mâini salată valeriană  ( plus dressing)

MOD DE PREPARARE:

  1. Se călesc în tigaie, în cele 2 de ulei, ceapa tocată fin, usturoiul zdrobit cu lama cuţitului şi tocat, ardeiul kapia tăiat cubuleţe mici şi ciupercile spălate şi tăiate felii. Se adaugă câţiva fulgi de chilli (opţional), sare şi piper. Când ciupercile sunt făcute ( au nevoie de aproximativ 5-6 minute), se adaugă frunzuliţele de măghiran proaspăt şi se ia de pe foc.
  2. Într-o altă tigaie, punem 2 linguri de ulei la încălzit, adăugăm prazul tăiat în două pe lungime şi apoi julién, condimentăm cu sare, adăugăm puţină apă (2-3 linguri), punem capacul şi îl lăsăm până se înmoaie, cam 10-12 minute. Adăugăm apoi oţetul balsamic, mierea, puţin piper negru proaspăt măcinat şi frunzuliţele de cimbrişor. Mai lăsăm 2-3 minute fară capac şi oprim focul.
  3. Între timp, scoatem mini pita cu porumb din congelator şi o lăsăm să ajungă la temperatura camerei şi pregătim borcănelele cu dulceaţă ( de roşii şi de chilli). De asemenea, condimentăm frunzele de valeriană, într-un castron, cu puţin ulei de măsline, oţet balsamic, sare şi piper.
  4. Urmează montatul: Se pune mini pita la încălzit în prăjitorul de pâine, pentru 3 minute. Se ia fiecare bucată de pita şi se taie cu grijă pe mijloc, pentru a crea un buzunar. Se unge pe o parte cu marmeladă de roşii, se aşează o felie de brânză, se umple cu ciuperci şi praz souté şi se presară deasupra puţin susan negru.
  5. Se serveşte cu salata de valeriană şi dulceaţă de ardei iute alături.

Next Post

Previous Post

Lasă un răspuns

© 2020 TasteLife

Theme by Anders Norén

%d blogeri au apreciat: