TasteLife

FoodTravel Blog

PRĂJITURĂ CU AFINE

Totul a pornit de la o invitaţie la cină. Am invitat câţiva prieteni la masă şi trebuia să găsesc un desert cât mai uşor de preparat, dar care să „facă impresie”. Pentru că tocmai cumpărasem afine proaspete şi aveam prea multă făină de migdale în cămară, care risca să expire, am improvizat această prăjitură. (O cutie de mascarpone am mereu în frigider…) Aşa că… vă las pe voi să concluzionaţi!

INGREDIENTE – Prăjitură cu afine:
(pentru 12 porţii)

6 ouă
6 linguri zahăr
3 plicuri zahăr vanilinat
1 lămâie
un praf sare
200 g unt moale
75 ml ulei sâmburi măsline
200 g făină de migdale
4 linguri făină albă
½ plic praf de copt
250 g afine
1 lingură zahăr pudră

Pentru cremă:
250 g mascarpone
200 g iaurt cremos
3 linguri zahăr pudră
1 plic zahăr vanilinat

 
MOD DE PREPARARE – Prăjitură cu afine:

Pentru început, se amestecă într-un castron (cu telul sau cu mixerul de mână) ouăle întregi, zahărul, vanilia, coaja rasă de lămâie, un praf de sare, untul şi uleiul (în această ordine). Apoi se încorporează treptat, amestecând uşor cu lingura, făina de migdale + făina albă (amestecate în prealabil) şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie. La final, se adaugă 200 g afine şi se amestecă uşor. Se toarnă compoziţia într-o formă rotundă, detaşabilă, cu diametrul de 26 cm, se mai presară deasupra restul de 50 g afine şi se coace în cuptor (încins în prealabil), la 180 C, pentru 50-60 minute, pe treapta de recirculare a aerului.

Între timp, se pregăteşte crema: Se amestecă cu mixerul, într-un bol, crema mascarpone, zahărul şi vanilia. Apoi se adaugă treptat iaurtul. Se pune la frigider, într-un recipient cu capac.

Când prăjitura este coaptă (testul scobitorii), se scoate din formă şi se lasă la răcit, iar apoi se presară deasupra o lingură de zahăr pudră. Se taie felii şi se serveşte aluturi de crema de mascarpone.

Next Post

Previous Post

Lasă un răspuns

© 2023 TasteLife

Theme by Anders Norén

%d blogeri au apreciat: