TasteLife

FoodTravel Blog

SALATĂ DE CRUDITĂŢI CU OREZ ROŞU

Orezul roșu (de Camargue) este un orez integral născut dintr-o încrucişare între orezul sălbatic şi cel cultivat, cu proprietăți nutritive deosebite, fiind bogat în antioxidanţi, vitamina E și vitamine din grupa B. Textura crocantă şi aroma acestui orez, îl face perfect pentru salate, dar şi ca garnitură lângă peşte sau piept de pui. Însă acum, că a venit primăvara şi piaţa este plină de verdeţuri, vă propun o reţetă clasică, foarte parfumată, de crudităţi cu orez.

INGREDIENTE:

350 g orez roşu
3-4 morcovi
1/4 ţelină
3 cepe verzi
o legătură frunze de pătrunjel
1 ardei chilli roşu
1 lime
2 linguri miere
2 linguri ulei măsline
1 lingură oţet
o bucată ghimbir (1-2 cm)
sare, piper

MOD DE PREPARARE:

Se fierbe orezul în apă cu sare (o parte orez şi două părţi apă), pentru circa 25 de minute, iar apoi se strecoară. (Orezul roşu poate fi înlocuit cu orez basmati, sau sălbatic, cu arpacaş de grâu, sau chiar quinoa.)
Se prepară dresingul, amestecând ardeiul chilli şi ghimbirul tocate mărunt, zeama de lime, mierea, uleiul de măsline, oţetul, sare şi piper.
Se dau pe răzătoarea mare morcovii şi ţelina, într-un castron. Se adaugă peste ceapa verde tocată şi frunzele de părtunjel. Se adaugă orezul şi dresingul, se amestecă şi se potriveşte de sare şi piper. Se pot adăuga şi seminţe de rodie, după preferinţe.

Next Post

Previous Post

Lasă un răspuns

© 2023 TasteLife

Theme by Anders Norén

%d blogeri au apreciat: