TasteLife

FoodTravel Blog

SALATĂ DE OUĂ

   Mereu îmi rămân o mulţime de ouă roşii după Sărbătorile Pascale şi mă gândesc ce aş putea face cu ele, cum le-aş putea valorifica. Sunt multe feluri de a le folosi, insă de data aceasta, am ales să le transform într-o salată delicioasă, care merge foarte bine cu ridichi şi ceapă verde (şi o felie de pâine de casă).

   Ca o paranteză, dacă tot a trebuit să fierb mai mult zarzavat, am profitat de supa rezultată, am fiert împreună cu el o ceapă, două pulpe de pui şi altele, aşa încât am obţinut şi o supă uşoară. Şi, pentru că am folosit doar gălbenuşul de ou la maioneză, albuşul rămas l-am utilizat, de asemenea, în supă, aşa încât nu am risipit nimic… Am să vă prezint separat şi această reţetă.

   Dar, să revenim la salata mea de ouă!

Iată ce am folosit:

½ rădăcină mare de ţelină

5-6 morcovi mari

300 gr telemea uşor sărată

10 ouă fierte tari

3 linguri maioneză

(1 gălbenuş de ou, muştar, ulei)

2 linguri smântână fermentată

3 linguri iaurt grecesc

puţină nucşoară rasă

sare, piper

Ca mod de preparare:

   Am curăţat morcovii şi ţelina şi le-am pus la fiert pentru 10-12 minute în apă cu puţină sare (trebuie sa rămână al dente, să nu se înmoaie prea tare).

   Între timp am curăţat ouăle de coajă şi le-am dat pe răzătoarea mare într-un castron. Într-un alt castron am ras telemeaua ( tot pe răzătoarea mare). Apoi am scos morcovii şi ţelina şi le-am lăsat deoparte să se răcească bine. `A sosit momentul maionezei: într-un bol mai mic am amestecat un gălbenuş de ou proaspăt cu o linguriţă rasă de muştar, iar apoi am încorporat ulei de sâmburi de măsline, amestecând rapid, să nu se taie. Când am ajuns la cantitatea dorită (3 linguri) de maioneză m-am oprit; am adăugat apoi smântâna şi iaurtul peste maioneză, am ras puţină nucşoară şi am condimentat cu sare şi piper.

   În sfârşit, am dat pe răzătoarea mare ţelina şi morcovii, fiecare în câte un castron şi a urmat montarea. Într-un bol mare de sticlă, am aşezat un strat de ouă, am condimentat cu sare şi piper, apoi am pus un strat de telemea, sos de maioneză, un strat de ţelină, unul de morcovi, sos de maioneză, din nou un strat de ouă, unul de telemea, sos de maioneză, ţelină, morcovi, încă un strat de ouă, sos de maioneză şi la final, telemea şi piper negru proaspăt măcinat. Am decorat cu puţină cepşoară şi panseluţe vesele. Castronul acesta cu salată de ouă ajunge pentru 8-10 persoane. Puteţi opta însă şi pentru montarea în boluri mici, individuale, în funcţie de  preferinţe.

Next Post

Previous Post

Lasă un răspuns

© 2022 TasteLife

Theme by Anders Norén

%d blogeri au apreciat: