TasteLife

FoodTravel Blog

SUPĂ DE PUI CU USTUROI

   Pentru că am postat de curând reţeta de salată de ouă, e momentul să vă spun ce supă obişnuiesc să fac odată cu ea, pentru a nu irosi nici un ingredient. Este o supă uşoară, cu carne de pui şi mult usturoi, aşa cum o pregătea bunica mea (ea îi spunea „Zamă aită”). Eu o mănânc întotdeauna cu mare plăcere!

Ingrediente:
2 pulpe întregi de pui
1 ceapă galbenă
1 linguriţă concentrat de legume
1/2 rădăcină ţelină
6-8 morcovi
2-3 linguri orez
4-5 căţei mari de usturoi
250 ml bulion de casă (suc de roşii)
sare, piper
frunze de pătrunjel
albuş de ou
1-2 linguri smântână

Mod de preparare:
Punem 2,5 l de apă la fiert într-o oală, adaugăm puţină sare şi o linguriţă de concentrat de legume. Curăţăm bine pulpele de pui, le spălăm şi le punem la fiert în oală, împreună cu ceapa întreagă, curăţată. Între timp curăţăm şi spalăm morcovii şi ţelina. Când carne este pe jumătate fiartă, adăugăm zarzavatul, orezul (clătit în mai multe ape), bulionul şi usturoiul zdrobit cu lama cuţitului şi tocat mărunt. Mai lăsăm la fiert 10-12 minute, după care scoatem morcovii, îi dăm pe răzătoarea mare jumătate din ei (4-5 morcovi) şi îi punem înapoi în supă. Restul morcovilor şi ţelina se pot folosi într-o salată; eu fac de obicei această supă când am nevoie de zarzavat fiert pentru salata de ouă. O lăsăm pe foc până sunt fierte carnea şi orezul, apoi scoatem pulpele de pui, desprindem bucăţile de carne de pe os şi le punem înapoi în oală. Batem uşor 1-2 albuşuri de ou şi le dăm drumul câte puţin, să se coaguleze în supă. Luăm oala de pe foc, adăugăm puţin piper proaspăt măcinat, potrivim de sare şi dregem supa cu smântână şi frunze de pătrunjel tocate.

Next Post

Previous Post

Lasă un răspuns

© 2019 TasteLife

Theme by Anders Norén

%d blogeri au apreciat: